Fisksoppa och Jordens timme
Gårdagens kockande slutade med succé!! =) Supergod vart soppan. Här kommer en bild. Receptet är hämtat på www.tasteline.com. Väldigt lätt och ganska snabbt att tillaga. Till soppan hade vi aioli, vitlöksbröd och vitt vin. Mums!
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Efter middagen var det dags för "earth hour", vi släckte ner precis allt i lägenheten förutom kyl och frys. Vart himla tyst, ganska skönt faktiskt, och mysigt. Lilla Ralph undrade nog vad det var fågan om, kolsvart, knäpptyst men husse och matte var ändå uppe...skumt tyckte han..=) Bjuder även på en bild av vårt vardagsrum denna timme.
Idag har Ralph och jag varit och tävlat klubbmästerskap i Ljustorp, resultatet blev en fjärde plats, helt OK!
Därefter bar det iväg en sväng till Birsta. Behövde verkligen shoppa lite inför resan till Vemdalen nästa helg. Men när man behöver något och har ställt in sig på att shoppa loss lite... vad händer!!?? Jo som vanligt hittar man absolut ingenting som passar eller som man tänkt sig, bara en massa annat som man egentligen inte behöver men vill ha ändå. Less jag blev!
Städade min garderob när jag kom hem i hopp om att kanske hitta något fint som hamnat för långt in i garderoben och blivit bortglömt, men tyvärr! Får väl ta en sväng på stan i veckan och se om jag kan hitta nått bra!
Nu blir det lite söndagsfilm i soffan!
400 gram | sejfiléer | |
300 gram | laxfilé | |
150 gram | räkor, skalade | |
1 st | purjolök(ar) | |
1 st | vitlöksklyfta(or) | |
3 msk | Touch of Taste Hummerfond | |
2 dl | vatten | |
2,5 dl | matlagningsvin, vitt | |
2,5 dl | matlagningsgrädde | |
1 dl | crème fraiche | |
1 paket | saffran | |
1 tsk | salt | |
0,5 krm | svartpeppar | |
1 tsk | timjan | |
1 tsk | basilika | |
olivolja |
Tillagning
1. Skär fisken i 3 cm kuber.2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Efter middagen var det dags för "earth hour", vi släckte ner precis allt i lägenheten förutom kyl och frys. Vart himla tyst, ganska skönt faktiskt, och mysigt. Lilla Ralph undrade nog vad det var fågan om, kolsvart, knäpptyst men husse och matte var ändå uppe...skumt tyckte han..=) Bjuder även på en bild av vårt vardagsrum denna timme.
Idag har Ralph och jag varit och tävlat klubbmästerskap i Ljustorp, resultatet blev en fjärde plats, helt OK!
Därefter bar det iväg en sväng till Birsta. Behövde verkligen shoppa lite inför resan till Vemdalen nästa helg. Men när man behöver något och har ställt in sig på att shoppa loss lite... vad händer!!?? Jo som vanligt hittar man absolut ingenting som passar eller som man tänkt sig, bara en massa annat som man egentligen inte behöver men vill ha ändå. Less jag blev!
Städade min garderob när jag kom hem i hopp om att kanske hitta något fint som hamnat för långt in i garderoben och blivit bortglömt, men tyvärr! Får väl ta en sväng på stan i veckan och se om jag kan hitta nått bra!
Nu blir det lite söndagsfilm i soffan!
Kommentarer
Postat av: pinglan
Visst var det skönt med en tyst och mörk timme? Jag tror jag ska införa en sån timme regelbundet:)
Postat av: Camilla
Oj det såg smaskigt ut med maten o vad mysigt det blev i lägenheten =)
Postat av: Camilla
Men Stina, hur går det med uppdateringen? =)
Du måste kolla min blogg o rösta på bästa frisyren, jag behöver all hjälp jag kan få! Kram
Trackback